19/01/2014

My Sweet Potato Ice Cream


... from the little box (Part 2)

From a little box come this set of stories and recipes.
Simple and sweet... and sometimes with a crazy twist!

Story 2:
When the Sweet Potato got frozen
This second story is about a Sweet Potato that froze on a very cold day!
A story about cold days, good friends, and simple sweet flavours that like to hide in special boxes,
so that just some special people can find them.



and she wrote:
if I had to chose a colour 
I would probably say blue...
just for today this will be my colour..





I have to say, this is a special one...
I'll keep it in a special box...
where all the good stories go...
where all the sweet flavours hide...








hey the boat is waiting!
we should just go...
maybe it take us to 
the other side of the world









Is never cold enough 
 to say no to ice cream!!!



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A receita
Gelado:
3 batatas doces cozidas e sem pele
meio copo de mel
1 copo de água (podemos usar a da cozedura)
canela (a gosto)


Base:
150 g de nozes
150 g de figos secos
meio copo de mel


Preparação:
1. Partir os nozes grosseiramente, juntar o mel e caramelizar
2. Deitar sobre uma folha de papel vegetal e deixar arrefecer
3. Partir em pequenos pedaços (guardar uma parte para decorar no fim) e triturar juntamente com os figos 
3. Espalhar a mistura entre 2 folhas de papel vegetal e prensar bem com a ajuda do rolo de cozinha (guardar um pouco desta mistura para polvilhar no final) 

O gelado....
1. Juntar às batatas já cozidas, o mel , a canela e um pouco da água e misturar bem, até obter uma textura macia e homogénea 
2. Vai 20 mn à máquina de fazer gelados... (ou ao congelador pelo método tradicional)

Quote of the day:
"Não é muito doce... mistura tudo, fica ainda melhor..."

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